Brute Grille

Case Brute

AutoGRILLE

BRUTE is een Automotive merk waarvan wij al een aantal jaar een productiepartner van mogen zijn voor een aantal custom auto onderdelen. BRUTE bouwt bestaande Jeeps om naar een luxe variant Jeep met vele aanpassingen aan de auto, o.a. hoogwaardig leren bekleding, unieke nieuwe kleuren van de auto, ander interieur, nieuwe velgen en vele mooie extra’s op de auto. 

Wij hebben een unieke bijdrage geleverd met onze op maat gemaakte grille. Onze uitdaging was het creëren van een grille die niet alleen perfect aansluit bij het robuuste imago van het merk, maar ook de klassieke 7-slots behoudt. We zijn gestart met het scannen van zowel het chassis van de Jeep als de bestaande grill. Op basis van deze 3D-modellen hebben we de grill geoptimaliseerd en voorzien van de karakteristieke stoere uitstraling die het verdient. 

Met geavanceerde technische verbeteringen, zoals de integratie van een 3D-geprinte camerabeugel, hebben we niet alleen het ontwerp verfijnd maar ook de functionaliteit verhoogd. Het eerste prototype is 3D-geprint en na iteraties produceren we nu de grille op grotere schaal. Dit gebeurt door laser gesneden materialen die met vakmanschap in elkaar worden gelast, waarna de grille een duurzame poedercoating krijgt.

Om de installatie te vergemakkelijken, hebben we op maat gemaakte 3D-geprinte mallen ontwikkeld voor het lassen, waardoor elke grille perfect en efficiënt in de Jeep past.

Mike merkte op: “Dit project vind ik echt geweldig. We hebben de grille vanaf het allereerste begin tot aan de afronding geoptimaliseerd. Het is fantastisch om te zien dat onze grille in elke Brute wordt gebruikt. Elke keer als ik een Brute zie rondrijden, weet ik dat wij aan die grille hebben gewerkt. Het is erg leuk om onze stempel te zien op al die Brute Jeeps.”

 

 

 

 

3D Next Level denkt als bedrijf echt met ons mee. Door ons intensieve partnerschap doorleven ze onze wensen & eisen. Ze designen custom onderdelen voor ons en maken vanuit niets of vanuit een 3D-scan een gaaf ontwerp. Door de mogelijkheden van 3D-printen kunnen wij met BRUTE lokaal produceren in de aantallen die wij nodig hebben en hoeven we geen gebruik te maken van langdurige trajecten om mallen en matrijzen maken, dit is voor ons prijstechnisch dan ook interessant. Ook kunnen we snel en eenvoudig onze unieke kappen aanpassen als Jeep hun model veranderd. Door gebruik te maken van innovatieve technieken en ideeën zoals 3D-scannen en 3D-printen kunnen wij onze BRUTE droom werkelijk maken.” – BRUTE

 

 

 

Meer zien?

Meer zien? Bekijk dan de video waarin BRUTE meer verteld over onze partnerschap.

Video afspelen

Portfolio

Andere cases

EV cover – BRUTE

Automotive

Roerders – De Vette

Cases

Kabelclip Beugels – Sunbeam

Cases