productietechnieken

3D-printen

3D-printen is de afgelopen jaren steeds meer in opkomst gekomen als aanvullende productietechniek. Bij 3D Next Level geloven wij dat een 3D-printer reguliere productietechnieken steeds vaker kan gaan vervangen. Dit komt onder anderen door:

Wat is 3D-printen

3D-printen, ook wel Additive Manufacturing (AM), Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd, is een productietechniek waarbij een digitaal (3D) bestand omgezet wordt naar een tastbaar (3D) object. Het object wordt laagje voor laagje opgebouwd door een 3D-printer.

Waarom 3D Next Level?

Lennart van den Doel - Photocentric

Onze 3D-printers

Photocentric Titan (SLA)

695 x 385 x 1200mm


86mm per hour

Photocentric magna (SLA)

510mm x 280mm x 350mm

16mm per uur

 

Photocentric opus
(SLA)

310 x 174 x 220mm

 

18mm per hour

Massivit

142 x 111 x 180cm

35cm per hour

Sinterit lisa pro (SLS)

150mm x 200mm x 260mm

3mm per uur

 

Hierboven ziet u een selectie van onze 3D-printers. Van de meeste 3D-printers hebben wij er meerdere 3D-printers staan. Daarnaast hebben wij ook nog aanvullende 3D-printers die wij hoofdzakelijk inzetten voor Creative. 

technische informatie

3D-printen

Welke 3D-print technieken bestaan er in het algemeen?

Er bestaan verschillende technieken om een (3D) object te maken. Dit gebeurt voornamelijk door het object laagje voor laagje op te bouwen. Hieronder staan de drie meest bekende 3D-print technieken kort beschreven:

De meest bekende techniek is FDM printing, deze methode laat de 3D-printer een plastic draad smelten en legt het laagje voor laagje neer.

Met SLS printing worden objecten gevormd door het laten samensmelten (sinteren) van ultrafijne poederkorrels (ook laag voor laag) met behulp van de hitte van bijvoorbeeld een laser.

SLA printingook wel stereolithografie genoemd. Dit is een verzamelnaam voor de verschillende methodes die hieronder vallen. Met deze techniek wordt elke keer een laagje uit een vloeistofbad belicht met daarin een UV gevoelige vloeistofpolymeer (resin) waarbij de vloeistof uithardt precies daar waar het UV licht schijnt. De lichtbronnen zijn bijvoorbeeld een UV-laser, of UV-led in combinatie met een LCD scherm of een beamer (DLP) maar de ontwikkelingen gaan snel.

3D Next Level heeft veel ervaring de afgelopen jaren opgedaan met al deze 3 technieken en de vele varianten daarin. Op dit moment richten wij ons met name op de SLA en SLS printtechniek.

SLA 3D-printer

Uitdagingen van SLA 3D-printen:

SLS 3D-printer:

Uitdagingen van SLS 3D-printen:

Wil je weten of jouw product geschikt is voor deze productietechniek?

Neem dan contact met ons op!