Wat doen wij (voor jou)

Services

Wij delen onze kennis en ervaring graag met u en staan naast u om als productiepartner met uw unieke proces mee te kijken en te ondersteunen. Wij hebben diepgaande kennis van kunststoffen en andere materialen en stellen u de juiste inhoudelijke vragen. Zo komen we precies achter uw wensen en eisen van het product en productieproces. Onze service gaat daarom verder dan alleen het 3D-printen van uw product, wij denken mee met uw gehele engineerings- en R&D team zodat uw team de vertaalslag naar 3D-printen (AM) zelf ook gaat maken en uw gehele proces efficiënter, sneller en beter wordt.

3D-printen; serie- en massaproductie

1 of 25.000 stuks. Wij maken het mogelijk! Snel, stevig en gedetailleerd door industrieel 3D-printen! Wij helpen u bij het vinden van de potentie van additive manufacturing (AM).

Een bijkomend voordeel van 3D-printen is dat het productieproces opnieuw onder de loep ligt. Wij kijken namelijk verder dan een product 3D-printen, wij denken mee in het gehele proces.

Aanvullende productietechnieken

Bij 3D Next Level maken wij technisch graag het onmogelijke mogelijk voor onze klanten. Met het gevolg dat we geregeld een combinatie toepassen van verschillende productietechnieken. Op deze manier kunnen we beter inspelen op de vraag van de klant. Door de combinatie van technieken kunnen wij bijvoorbeeld meeconcurreren qua prijs, kunnen wij sterkere materialen aanbieden of nog duurzamer te werk gaan. Neem voor meer informatie contact op met ons team. 

Engineering

Binnen 3D Next Level hebben wij ruime ervaring met technische engineering voor 3D-printen. Wij denken dan ook graag met u mee hoe uw product beter of slimmer ontworpen kan worden voor 3D-printing (Design For Additive Manufacturing). Vanuit een interactief traject zal met de specifieke productkennis van de klant in combinatie met onze materiaal- en productiekennis het design geoptimaliseerd worden.

3D-design

Sommige klanten hebben al een goed uitgewerkt 3D-design van hun (technisch) product. Toch zijn er nog vaak aanpassingen nodig om dit te optimaliseren voor 3D-printen. Echter, regelmatig is er ook de behoefte om het hele design traject bij een van onze engineers neer te leggen. Wij hebben ruime ervaring voor productdesign in een breed aantal marktsegmenten. Graag denken we hierin met u mee.

3D-scannen

De techniek van 3D-scannen kan op diverse manieren behulp zijn voor het product ontwerp. Soms wordt de omgeving gescand waar het op moet (bijvoorbeeld een beugel op de motorkap van een auto). Een andere keer heeft een object schade en moet met behulp van het reverse engineering oude kapotte onderdeel opnieuw geprint worden.
Of simpelweg als er wel een fysiek object aanwezig is, maar geen 3D-model, ook dan kan 3D-scannen een oplossing zijn. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden hierin.

Prototyping

3D-printen is bij uitstek dé methodiek om prototypes te maken van uw product. Dit kan een (verkleind) niet functioneel onderdeel zijn maar ook een werkend en sterk functioneel onderdeel. Vaak wordt er een serie prototypes gemaakt omdat men in een korte tijd verbeteringen en veranderingen wil doorvoeren. Wij kunnen snel met u mee schakelen.

Spuitwerk & Afwerkingen

Voor het afwerken van onze 3D-prints hebben wij ook een eigen spuiterij in huis. Dit betekent dat wij uw product ook in één of meerder kleuren kunnen spuiten en afwerken. Op die manier houden wij de snelheid in uw project.

Assemblage en aanvullende componenten

Wij vinden het belangrijk dat we u helpen in uw gehele productieproces. We zien vaak dat klanten 3D-printen gebruiken als vervanging van andere productiemethodes. Dit betekent dat onze producten geregeld als eindproduct worden gebruikt. Omdat deze eindproducten vaak direct toegepast worden in bijvoorbeeld een machine verwerken wij soms ook stalen onderdelen in de 3D-prints. Zo verlijmen we bijvoorbeeld draadbussen of draadeinden in onze 3D-prints,  bevestigingen we de 3D-geprinte onderdelen op reeds bestaande elementen of leveren we de juiste bevestigingen direct mee. Interne versteviging met staal of toevoeging met elektra of LED zijn allemaal diensten waar wij ervaring mee hebben. Graag denken wij in de praktijk mee zodat het onderdeel goed tot zijn recht komt in het geheel van een machine of assemblage.

Brainstorm & Training Sessie

Wij vertellen met passie over 3D-printen en dat dit een baanbrekende oplossing kan zijn voor veel van de huidige processen in het bedrijf. Om dit kracht bij te zetten geven we bij bedrijven Next Level Sessies waarin we interactief de engineeringsteams meenemen en trainen. We kijken ook specifiek naar de klant wat voor hen wel en niet kan werken en nemen het bedrijf technisch onder de loep. Op die manier gaan we een intensieve partnerschap aan en helpen we de uw team om anders te leren denken.

Wilt u meer weten over 3D-printen voor de (technische) industrie? Boek dan nu uw Next Level Sessie. In deze sessie denken we met u en uw team mee wat 3D-printen voor uw productieproces en bedrijf een toegevoegde waarde kan zijn.

3D Next Level - creative

3D Next Level – Creative produceert maatwerk blow-ups, reclame characters, kunstwerken, maquettes, trofeeën & beeldjes en relatiegeschenken & is uw partner als het gaat om 3D-objecten in groot en klein formaat. Zowel voor het leveren van creatieve 3D-geprinte objecten tot totaaloplossingen met daarin alles verwerkt zoals 3D-design, 3D-scannen, spuiten, bestickeren, LED verlichting, staalconstructies, transport en montage. 

Waarom kiezen voor 3D Next Level?

Van A tot Z

3D Next Level maakt het verschil in het aanbieden van gehele projecten. Wij werken intensief samen met onze klanten. Vanaf het moment dat een klant een aanvraag heeft tot het opleveren en optimaliseren van het product, wij gaan het gehele traject met u mee. Wij zijn goed in het projectmanagement en kunnen ook uw team meenemen in het gehele traject.

3D-entrepeneurs

Binnen 3D Next Level staat testen en innoveren hoog in het vaandel. Dit maakt dat wij intern een R&D team hebben en onze engineers altijd bezig zijn met ontwikkeling brengen in de 3D-print markt. Daarnaast gebruiken we ook aanvullende productiemethodes zoals RIM-molden, rotocasting en andere conventionele productiemethodes. We zijn erg innovatief en denken volledig in 3D. Zo 3D-printen wij bijvoorbeeld ook intern onze mallen voor onze producten en gebruiken we dit in combinatie met ambacht.

Excellent & betrouwbaar

Excellentie is één van de belangrijkste pijlers van ons bedrijf. De kwaliteit van leveren en meedenken maakt ook dat onze klanten terugkomen en nieuwe klanten doorsturen. Wij komen onze beloftes na en zijn eerlijk en betrouwbaar in het gehele proces. Daarnaast zijn wij erg innovatief met ons bedrijf. Dit maakt dat wij in sommige gevallen ook verder kijken dan alleen 3D-printen. We maken gebruik van aanvullende diensten, zoals assemblage, afwerking, malmakerij en andere productiemethodes.   

Meedenken in het gehele productieproces

Wij kijken veel verder dan alleen of we uw product kunnen 3D-printen. Wij verbeteren uw gehele productieproces en zijn pas tevreden als u tevreden bent met het eindproduct. 3D Next Level is op deze manier uw strategische productie partner. Wij testen op locatie en op onze testbanken en leggen zo, samen met uw technische team, uw productieproces onder de loep: wat kan beter, effectiever of sneller? Daarbij optimaliseren we uw product voor 3D-printen om tijd, kosten en onnodige complexiteit te besparen.

Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op!