additive manufacturing

Next Level Sessie

Additive manufacturing, ook wel gekend als 3D-printen, biedt voordelen die niet kunnen bereikt worden met klassieke productielijnen: onbeperkte ontwerpvrijheid, customisatie, lichtgewicht, materiaalefficiëntie, … Wij vertellen met passie over 3D-printen en dat dit een baanbrekende oplossing kan zijn voor veel van hun huidige processen in het bedrijf. Om dit kracht bij te zetten geven we bij bedrijven een Next Level Sessie waarin we interactief hun engineeringsteams meenemen en trainen. 

Om het volledige potentieel te ontsluiten, moeten ontwerpers kiezen voor een totaal nieuwe benadering en mentaliteit.  Bij conventionele productietechnologieën zijn ontwerpers gedwongen hun concepten aan te passen aan de beperkingen die het productieproces oplegt. Bij een technologie zoals frezen is de geometrische vrijheid van het ontwerp zeer beperkt: het is haast onmogelijk complexe ondersnijdingen te creëren of een vorm hol te maken. Hierdoor zijn onderdelen vaak inefficiënt of overgedimensioneerd.

In theorie kan AM dus staan voor een win-win-scenario. In de praktijk zien we echter dat de klassieke mentaliteit heel hardnekkig is en verhindert het volle potentieel van AM te benutten. De ontwerper moet de ommezwaai maken naar geometrische vrijheid, complexiteit en verandering.

Next Level Sessie

Om de ontwerper te helpen met het maken van de ommezwaai naar geometrische vrijheid, complexiteit en verandering bieden wij workshops en brainstormsessies aan om de AM-kennis van uw team bij te werken en nuttige inzichten te krijgen.  We kijken ook specifiek naar de klant wat voor hen wel en niet kan werken en nemen het bedrijf technisch onder de loep. Op die manier gaan we een intensieve partnerschap aan en helpen we de uw team om anders te leren denken.

We kijken specifiek naar de klant wat voor hen wel en niet kan werken en nemen hun bedrijf onder de loep. Op die manier gaan we een intensieve partnerschap aan en helpen we de klant om anders te leren denken. Als we de klant anders leren denken, komen de opdrachten daarna vanzelf. 

Interesse?

Boek dan nu een sessie voor uw bedrijf!