Meest gestelde vragen

FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen. Uiteraard mag u altijd contact met ons opnemen als u meer informatie wil.

3D-printen

Zijn 3D-prints breekbaar?

Onze 3D-prints zijn van een stevig materiaal gemaakt en het merendeel van onze 3D-prints is stevig genoeg van zichzelf. Omdat wij 3D-printen met verschillende materialen en afmetingen zijn er wel 3D-prints die wel breekbaar zijn. Zeker bij het 3D-printen van grote objecten worden er andere eisen gesteld. Daarom bieden wij aan de klant altijd extra opties aan zoals: een industriële coating, het verstevigen met schuim of andere vulmaterialen en het verstevigen met staalconstructies. Dit is volledig afhankelijk van de toepassing van de klant. Tijdens het contactmoment met de klant maken we dit altijd bespreekbaar en kijken we voor welke optie we moeten gaan. Dit is bijvoorbeeld ook afhankelijk van waar uw 3D-print komt te staan (binnen of buiten) en wat de toepassing is van de 3D-prints. Onze engineers geven hierover altijd vakkundig advies.

Zijn er lijntjes zichtbaar op onze 3D-prints?

Nee, bij onze 3D-prints (SLA) zijn er geen lijntjes zichtbaar omdat wij gebruik maken van de SLA 3D-printmethode. Daarnaast schuren wij onze 3D-prints altijd netjes af zodat de 3D-print netjes strak is.

Op onze Massivit 1800 3D-printer komt de 3D-print wel met lijntjes uit de 3D-printer, echter werken we deze (in overleg met de klant) altijd af met spuitplamuur.

Hoe kom ik aan een 3D-model?

Als u geen 3D-model beschikbaar heeft dan kunnen wij de volgende opties aanbieden: 3D-scannen van het object, natekenen van het object, vrije vorm 3D-design en special 3D-modelling bijv. met voronoi en polygon style.

Snelheid

Hoe snel kunnen wij 3D-prints leveren?

Technisch 3D-printen: Wij hanteren voor kleine 3D-prints een standaard levertijd van 1-2 weken. Doordat wij SLA 3D-printen kunnen wij soms ons “3D-printbed” flexibel indelen en er extra 3D-prints bij zetten. De levertijd is afhankelijk van de hoeveelheid en onze planning. Wij kunnen vaak ook onze “Next Day Service” aanbieden tegen een meerprijs.

XXL 3D-printen: Wij hanteren voor grote 3D-prints een standaard van 2-4 weken. Dit is afhankelijk van de bezetting van onze 3D-printer en bijbehorende projecten en van de complexheid en afwerking van de opdracht.

Prijzen

Wat is de prijs voor een kleine 3D-print?

Onze prijzen zijn altijd maatwerk voor de klant. Wij hebben momenteel geen software op onze website staan om direct een prijs te berekenen. Als u een STL-bestand heeft van uw 3D-design dan kunnen we vaak binnen een dag een offerte maken.

U kunt altijd telefonisch contact met ons opnemen dan kunnen we soms alvast een richtlijn geven per telefoon mocht er haast bij zijn.

Hoe snel krijg ik mijn offerte?

Afhankelijk van de complexiteit van de opdracht kunnen wij een offerte maken binnen 2 – 5 dagen. Als u een STL-bestand kunt aanleveren dan kunnen wij binnen een dag een offerte maken. Als u geen 3D-design of 3D-scan heeft dan is het voor ons een complexer proces om onze prijzen te berekenen, dus houd hier rekening mee.

Wilt u een snelle richtprijs voor dan kunt u het beste telefonisch contact opnemen voor een richtlijn.

Duurzaamheid

Is 3D-printen duurzaam?

Afhankelijk van de complexiteit van de opdracht kunnen wij een offerte maken binnen 2 – 5 dagen. Als u een STL-bestand kunt aanleveren dan kunnen wij binnen een dag een offerte maken. Als u geen 3D-design of 3D-scan heeft dan is het voor ons een complexer proces om onze prijzen te berekenen, dus houd hier rekening mee.

Wilt u een snelle richtprijs voor dan kunt u het beste telefonisch contact opnemen voor een richtlijn.

Zijn de 3D-prints duurzaam?

Nee, op dit moment nog niet. Doordat onze 3D-printers de SLA-techniek gebruiken is er op dit moment nog geen recyclebaar materiaal (resins) beschikbaar. Echter zijn de resin-fabrikanten hiermee wel continu in ontwikkeling omdat de markt hier behoefte aan heeft. Wij verwachten dat er op zeer korte termijn hiervoor ook materialen voor beschikbaar komen. 3D Next Level is testpartner van de resins van onze fabrikanten, dat houdt in dat wij het allereerste kunnen gaan testen hiermee.

Verzenden

Zijn de verzendkosten inbegrepen?

Nee, de verzendkosten zijn niet inbegrepen bij de prijs of offerte. U kunt uw 3D-print zelf ophalen in Maasland of wij verrekenen op de factuur de verzendkosten. De verzend- en verpakkingskosten zijn vanaf €16,95 afhankelijk van de afmetingen en binnen- of buitenland.

Wij verzenden altijd met onze vaste partner Holland Express Partners BV.

 

Meer weten?

Neem dan contact met ons op

MEER LEZEN?

Andere blogs

Tags: