Case Brute

EV CoVER

BRUTE is een Automotive merk waarvan wij al een aantal jaar een productiepartner van mogen zijn voor een aantal custom auto onderdelen. BRUTE bouwt bestaande Jeeps om naar een luxe variant Jeep met vele aanpassingen aan de auto, o.a. hoogwaardig leren bekleding, unieke nieuwe kleuren van de auto, ander interieur, nieuwe velgen en vele mooie extra’s op de auto. Voor de Hybride variant van de nieuwe Jeep Wrangler was BRUTE op zoek naar een nieuwe cover voor het oplaadpunt van de auto. In de nieuwe Jeep variant was de motorkap namelijk iets verhoogd waardoor de huidige kap niet goed aansloot.

Vraag BRUTE:

Het bestaande onderdeel past niet op de vernieuwde versie van de auto, daarom moet er een opmaat oplossing komen voor deze nieuwe variant van BRUTE.

Oplossing 3D Next Level:

Wij designen en produceren een 3D-geprinte opbouwkit voor het oplaad-punt die goed past op de motorkap van de vernieuwde Jeep.Voor BRUTE ontwikkelen we diverse nieuwe exclusieve onderdelen om de auto’s een stoerder en robuuster uiterlijk te geven. Daarom kregen we ook diverse ontwerpeisen mee vanuit de klant om het BRUTE DNA wel te behouden in het design. Tot slot kregen we ook voor de productie en het design een aantal specifieke richtlijnen mee:

 

 

Voor BRUTE hebben we de oude en de nieuwe Jeep variant ingescand in 3D. Hierdoor krijg je een nulpunt voor je model. Deze hebben we in 3D over elkaar heen gelegd als een soort sjabloon. Daarna hebben we een geheel nieuw onderdeel uitgewerkt in 3D en een cover ge-engineerd die goed past op de auto. Omdat we het model goed 3D-gescand hadden paste het nieuwe onderdeel naadloos op de geometrie van de auto. Na een aantal prototypes hebben we de zogenaamde EV-cover in series opgeleverd aan de klant.

Extra toegevoegde waarde van 3D-printen:

Omdat we voor dit project gedeeltelijk een bestaand product gebruiken om onze EV-cover op te verlijmen werken wij met een 3D-geprinte pasmal. Deze ontwerpen we volledig in 3D zodat deze mal precies past op de auto. Deze 3D-geprinte pasmal gebruiken we als hulpmiddel om de juiste afstand te bepalen voor het uitzagen van de reeds bestaande kap. Daarbij kunnen we ook direct de EV-cover op de juiste plek verlijmen op de autokap. Dit scheelt enorm veel tijd, afmeten en arbeid en zorgt bovendien dat er geen fouten kunnen worden gemaakt tijdens de assemblage.

 

In samenwerking met de andere BRUTE partners zijn de covers in de juiste kleuren gespoten met hoogwaardige autolakken en op de BRUTE Jeeps bevestigd. Van dit onderdeel produceren we zo’n 150 stuks per jaar. 

 

 

 

3D Next Level denkt als bedrijf echt met ons mee. Door ons intensieve partnerschap doorleven ze onze wensen & eisen. Ze designen custom onderdelen voor ons en maken vanuit niets of vanuit een 3D-scan een gaaf ontwerp. Door de mogelijkheden van 3D-printen kunnen wij met BRUTE lokaal produceren in de aantallen die wij nodig hebben en hoeven we geen gebruik te maken van langdurige trajecten om mallen en matrijzen maken, dit is voor ons prijstechnisch dan ook interessant. Ook kunnen we snel en eenvoudig onze unieke kappen aanpassen als Jeep hun model veranderd. Door gebruik te maken van innovatieve technieken en ideeën zoals 3D-scannen en 3D-printen kunnen wij onze BRUTE droom werkelijk maken.” – BRUTE

 

 

 

Meer zien?

Meer zien? Bekijk dan de video waarin BRUTE meer verteld over onze partnerschap.

Video afspelen