industrieel 3D-printen

Case Sunbeam

kabelclip beugels

Sunbeam produceert innovatieve en duurzame montagesystemen voor zonnepanelen. En zijn de eerste in hun sector die dit volledig CO2-neutraal doet. Hun assortiment kenmerkt zich door veiligheid en gebruiksvriendelijk.

Voor het ondersteunen van zonnepanelen maken ze gebruik van meerdere profielen en beugels. Deze bevestigingsbeugels worden door middel van spuitgieten geproduceerd, maar vooruitlopend op een grote serieproductie hadden ze snel extra kwalitatief goede beugels nodig.

Vraag Sunbeam:

Kan 3D Next Level op korte termijn bevestigingsbeugels produceren zodat de reeds aangenomen projecten geen vertraging oplopen?

Oplossing 3D Next Level:

Wij zijn na de aanvraag van het project direct aan de slag gegaan om samen met de klant te kijken naar de mogelijkheden. In zeer korte tijd zijn er een aantal kleine aanpassingen aan het bestaande model gedaan zodat het 3D-model beter geschikt is voor industrieel 3D-printen. Vervolgens zijn er een aantal prototypes geprint om te kunnen testen of het product aan de eisen van de klant voordeed.

Na goedkeuring is de productie van de onderdelen gestart. Met behulp van onze snelle 3D-printers hebben wij de 2000 beugels in een tijdsbestek van één week kunnen 3D-printen en opleveren.

Extra toegevoegde waarde van 3D-printen

Doordat bij industrieel 3D-printen de opstartkosten laag zijn is het mogelijk om een relatief kleine serieproducten te maken tegen een aantrekkelijke prijs. Iets dat bij spuitgieten niet kan vanwege de hoge mal kosten. Daarnaast zorgt de snelle doorlooptijd van design tot eindproduct ervoor dat het mogelijk is meerdere prototypes te maken in zeer korte tijd. Zo kunnen verschillende oplossingen snel en goedkoop getest worden. Benieuwd naar meer voordelen van industrieel 3D-printen? Bekijk dan ons blog Voordelen Additive Manufacturing (AM).