Services

3D-printen

Met behulp van geavanceerde 3D-printtechnologie kunnen wij unieke en op maat gemaakte objecten creëren. Kunstenaars en ontwerpers gebruiken deze innovatieve techniek om adembenemende sculpturen, functionele meesterwerken en verfijnde decoratieve stukken te maken. Vooruitgang in 3D-printmaterialen & afwerkingen stelt ons in staat om te experimenteren met een breed scala aan structuren, kleuren en texturen. Of het nu gaat om het ontwerpen van gepersonaliseerde sieraden, het produceren van complexe prototypen of het maken van blowups voor de marketing en reclame-industrie,  3D-printen maakt het mogelijk.

De voordelen van 3D-printen voor creatieve doeleinden:

Wat is 3D-printen

3D-printen, ook wel Additive Manufacturing (AM), Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd, is een productietechniek waarbij een digitaal (3D) bestand omgezet wordt naar een tastbaar (3D) object. Het object wordt laagje voor laagje opgebouwd door een 3D-printer.

Materialen

Onze 3D-printers

Photocentric magna (MSLA)

510mm x 280mm x 350mm

16mm per uur

Tensile strenght: 60 MPa

Flexural strenght: 81 MPa

Massivit (gDP)

142cm x 111cm x 180cm35cm per uur 

Tensile strenght: 47 MPa

Flexural strenght: 196 MPa

Sinterit lisa pro (SLS)

150mm x 200mm x 260mm3mm per uur

Tensile strenght: 32 MPa

Flexural strenght: 47 MPa

Welke 3D-print technieken bestaan er in het algemeen?

Er bestaan verschillende technieken om een (3D) object te maken. Dit gebeurt voornamelijk door het object laagje voor laagje op te bouwen. Hieronder staan de drie meest bekende 3D-print technieken kort beschreven:

De meest bekende techniek is FDM printing, deze methode laat de 3D-printer een plastic draad smelten en legt het laagje voor laagje neer.

Met SLS printing worden objecten gevormd door het laten samensmelten (sinteren) van ultrafijne poederkorrels (ook laag voor laag) met behulp van de hitte van bijvoorbeeld een laser.

SLA printingook wel stereolithografie genoemd. Dit is een verzamelnaam voor de verschillende methodes die hieronder vallen. Met deze techniek wordt elke keer een laagje uit een vloeistofbad belicht met daarin een UV gevoelige vloeistofpolymeer (resin) waarbij de vloeistof uithardt precies daar waar het UV licht schijnt. De lichtbronnen zijn bijvoorbeeld een UV-laser, of UV-led in combinatie met een LCD scherm of een beamer (DLP) maar de ontwikkelingen gaan snel.

3D Next Level heeft veel ervaring de afgelopen jaren opgedaan met al deze 3 technieken en de vele varianten daarin. Op dit moment richten wij ons met name op de SLA en SLS printtechniek.

SLA 3D-printer

Uitdagingen van SLA 3D-printen:

SLS 3D-printer:

Uitdagingen van SLS 3D-printen:

3D Next Level - creative - Sjors van Adrichem- totaal oplossing 3D-printen

3D Next Level is meer dan alleen een 3D-print service.

Bij 3D Next Level is het 3D-printen slechts een onderdeel van het proces. Wij leveren namelijk compleet afgewerkte producten en bieden zo een totaaloplossing voor onze klant. Zo kunt u denken aan:

Wil je weten of jouw product geschikt is voor deze productietechniek?

Neem dan contact met ons op!