Wat doen wij (voor jou)

Services

Bij 3D Next Level delen we graag onze kennis en ervaring met u. We staan naast u om als productiepartner met uw unieke project mee te kijken en te ondersteunen. Met diepgaande kennis van materialen stellen we de juiste vragen om uw wensen en eisen te begrijpen. Onze service gaat verder dan alleen 3D-printen; we denken mee met uw gehele engineerings- en R&D team.

3D-printen & XXL 3D-printen

Wij hebben veel ervaring in het maken van o.a. kunstwerken, reclame objecten, maquettes etc. en zijn bekwaam met klein en groot 3D-printwerk

Aanvullende productietechnieken

Bij 3D Next Level maken wij technisch graag het onmogelijke mogelijk voor onze klanten. Met het gevolg dat we geregeld een combinatie toepassen van verschillende productietechnieken. Op deze manier kunnen we beter inspelen op de vraag van de klant. Door de combinatie van technieken kunnen wij bijvoorbeeld meeconcurreren qua prijs, kunnen wij sterkere materialen aanbieden of nog duurzamer te werk gaan. Neem voor meer informatie contact op met ons team. 

Engineering

Veel van onze projecten vergen veel denkwerk en engineering. U kunt denken aan een complex of groot kunstwerk met een moeilijke bevestiging. Een reclameobject dat op een auto bevestigd moet worden of een zeer complex schaalmodel van een machine of gebouw. Onze engineers hebben ruime ervaring in het engineren van projecten. Wij staan naast u om dit project tot een succes te maken

3D-design

Wilt u iets bij ons laten 3D-printen bij ons, maar heeft u nog geen 3D-model? Dan kunt u gebruik maken van onze optie door bij ons een 3D-model te laten maken. Dit kan op verschillende manieren. Dit kan bijvoorbeeld door bij ons een 3D-model te laten maken d.m.v. foto’s en schetsen. Heeft u meer een technisch project dan kunnen wij het ook technisch voor u tekenen en uitwerken.  

3D-scannen

De techniek van 3D-scannen kan op diverse manieren behulp zijn voor onze projecten. Soms wordt de omgeving gescand waar het op moet (bijvoorbeeld een auto). Een andere keer scannen we prototypes en kunstwerken die met de hand vervaardigd zijn en in 3D omgezet moeten worden (reverse engineering). Of simpelweg als er wel een fysiek object aanwezig is, maar geen 3D-model, ook dan kan 3D-scannen een oplossing zijn. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden hierin.

Spuitwerk & Afwerkingen

Onze 3D-prints komen eigenlijk altijd zwart of wit uit onze 3D-printers. Omdat de meeste van onze klanten een “kale” 3D-print niet als eindresultaat wensen bieden wij optioneel ook spuitwerk aan. Wij hebben intern een professionele spuitcabine om onze 3D-prints af te werken. Onze spuiters zijn ervaren met het spuiten van 3D-prints en kunnen u daardoor het beste helpen. Opties die wij u kunnen aanbieden zijn bijvoorbeeld:

Assemblage en aanvullende componenten

Wij vinden het belangrijk dat we u helpen in uw gehele productieproces. Omdat onze 3D-prints vaak intern verstevigd moeten verwerken wij regelmatig stalen onderdelen in de 3D-prints. Ook verlijmen we bijvoorbeeld draadbussen of draadeinden in onze 3D-prints,  bevestigingen we de 3D-geprinte onderdelen op reeds bestaande elementen of leveren we de juiste bevestigingen direct mee. Toevoeging met elektra of LED zijn allemaal diensten waar wij ervaring mee hebben. Graag denken wij in de praktijk mee zodat jouw idee goed tot zijn recht komt.

Installatie & Transport

Ook bij het laatste stuk van uw project willen wij u zo goed mogelijk helpen en het project begeleiden. Grote 3D-prints kunnen wij bijvoorbeeld voorzien van een op maat gemaakte transportkist voor het 3D-object voor het veilig vervoeren van het 3D-object. Wij zorgen voor het transport naar de gewenste locatie en kunnen eventueel u eventueel helpen bij de bevestiging of plaatsing met montageteam en kraan, afhankelijk van het type project.

Brainstorm & Training Sessie

Wij vertellen met passie over 3D-printen en dat dit een baanbrekende oplossing kan zijn voor veel van de huidige processen in het bedrijf. Om dit kracht bij te zetten geven we bij bedrijven Next Level Sessies waarin we interactief jullie meenemen. We kijken ook specifiek naar de klant wat voor hen wel en niet kan werken en nemen het bedrijf technisch onder de loep. Op die manier gaan we een intensieve partnerschap aan en helpen we de uw team om anders te leren denken. Wilt u meer weten over 3D-printen? Boek dan nu uw Next Level Sessie. In deze sessie denken we met u en uw team mee.

3D Next Level – Industrial is uw strategische productiepartner voor 1 tot 10.000 stuks. 3D-printen (AM) biedt een toegevoegde waarde voor uw gehele productieproces. Wij denken met u mee d.m.v. engineering, 3D-design, 3D-scannen, aanvullende diensten zoals assemblage en afwerking, daarnaast bieden wij ook additionele productietechnieken aan om u een complete oplossing te bieden.

Waarom kiezen voor 3D Next Level?

Van A tot Z

3D Next Level maakt het verschil in het aanbieden van gehele projecten. Wij werken intensief samen met onze klanten. Vanaf het moment dat een klant een aanvraag heeft tot het opleveren en optimaliseren van het product, wij gaan het gehele traject met u mee. Wij zijn goed in het projectmanagement en kunnen ook uw team meenemen in het gehele traject.

3D-entrepeneurs

Binnen 3D Next Level staat testen en innoveren hoog in het vaandel. Dit maakt dat wij intern een R&D team hebben en onze engineers altijd bezig zijn met ontwikkeling brengen in de 3D-print markt. Daarnaast gebruiken we ook aanvullende productiemethodes zoals RIM-molden, rotocasting en andere conventionele productiemethodes. We zijn erg innovatief en denken volledig in 3D. Zo 3D-printen wij bijvoorbeeld ook intern onze mallen voor onze producten en gebruiken we dit in combinatie met ambacht.

Excellent & betrouwbaar

Excellentie is één van de belangrijkste pijlers van ons bedrijf. De kwaliteit van leveren en meedenken maakt ook dat onze klanten terugkomen en nieuwe klanten doorsturen. Wij komen onze beloftes na en zijn eerlijk en betrouwbaar in het gehele proces. Daarnaast zijn wij erg innovatief met ons bedrijf. Dit maakt dat wij in sommige gevallen ook verder kijken dan alleen 3D-printen. We maken gebruik van aanvullende diensten, zoals assemblage, afwerking, malmakerij en andere productiemethodes.   

Meedenken in het gehele productieproces

Wij kijken veel verder dan alleen of we uw product kunnen 3D-printen. Wij verbeteren uw gehele productieproces en zijn pas tevreden als u tevreden bent met het eindproduct. 3D Next Level is op deze manier uw strategische productie partner. Wij testen op locatie en op onze testbanken en leggen zo, samen met uw technische team, uw productieproces onder de loep: wat kan beter, effectiever of sneller? Daarbij optimaliseren we uw product voor 3D-printen om tijd, kosten en onnodige complexiteit te besparen.

Meer weten of sparren over uw situatie?

Neem dan contact met ons op!