Oscam X The New Originals Chess

XXL 3D-printen

Voor OSCAM & THE NEW ORIGINALS hebben we een schaakspel ontworpen. Waarom? Bij games draait het om vaardigheden, niet om leeftijd, geslacht, religie, status of cultuur. De OSCAM x TNO Chess verenigt mensen zonder focus op verschillen.

Van A tot Z

We zeggen het steeds: 3D Next Level is meer dan alleen een 3D-printshop, maar wat bedoelen we daar precies mee? Het 3D-printen is slechts een onderdeel van ons proces. Wij leveren namelijk compleet afgewerkte producten en bieden zo een totaaloplossing voor onze klant. Neem bijvoorbeeld onze XXL schaakstukken voor OSCAM & THE NEW ORIGINALS. Niet alleen hebben we deze 3D-geprint, maar onze engineers hebben er ook een volledig bouwpakket van gemaakt. Deze schaakstukken zijn uitgerust met een stevige staalconstructie, schuimvulling, een laser gesneden metalen bodemplaat en een prachtige blauwe afwerking.

 

Guus: “Dit project is één van mijn eerste grote projecten bij 3D Next Level, we waren toen nog maar met z’n tweeën en dit project was dan ook veel werk. Inmiddels is het bedrijf als ook het engineeringsteam hard gegroeid. Zo hebben we onder andere meer 3D-printers, een professionele spuitcabine en meer kennis en ervaring tot onze beschikking. Toch zouden we dit project nu niet anders aanpakken.”

“Ik ben begonnen met het technisch uitwerken van het 3D-design, hierbij deel ik de schaakstukken op in verschillende stukken, om deze delen afzonderlijk te kunnen printen. Zo zijn de onderstukken geprint op onze Massivit: het voordeel van deze printer is dat deze erg snel print. Omdat de Massivit minder gedetailleerd is zijn de overige delen geprint op onze hoge detail printers. Ik heb alle onderdelen genummerd zodat deze maar op één manier in elkaar passen, om te voorkomen dat de onderdelen verkeerd verlijmd werden. Na het printen werden de de schaakstukken als een stoort bouwpakket op elkaar gestapeld en verlijmd. Aan de binnenzijde heb ik een staalconstructie toegevoegd en afgevuld met schuim, deze zijn nodig voor een goede stevigheid van het geheel. Vervolgens hebben we de metalen bodemplaat vast gemaakt en kon het zogenaamde afwerken beginnen.”

“We schuren het hele model op, zodat we het in een primer kunnen zetten. De minimale printlijntjes die ontstaan tijdens het printen zullen dan niet meer zichtbaar. Het schuren van deze grote schaakstukken was erg intentensief en daarom hebben we een schuurtool gemaakt. Deze uitvinding werkte fantastisch! Na de primercoating lopen wij onze modellen altijd nogmaals na op oneffenheden, zodat het een strak geheel wordt. En als laatste zetten we de schaakstukken in een 2-componenten aflak, in dit geval een mooie kleur blauw. Afwijken van een schaakspel met de kleuren zwart en wit symboliseert het breken met traditionele gewoonten en het normaliseren van aanpassing.”

XXL 3D-printen

XXL 3D-printen

Heb jij ook een uniek idee?

Neem dan contact op met Guus. Wij maken graag ook voor jou het onmogelijke mogelijk!

Portfolio

Andere cases

Actiefiguur Rico Verhoeven

Awards

Varend Corso – Draak

Mammoetskelet

pretparken & musea