Actiefiguur Rico Verhoeven

actiefiguur

In plaats van een familiefoto op de schoorsteenmantel, jouw gezinsleden als actiefiguur in de huiskamer. Het kan met onze 3D-printers! Voor de creative agencies Granny Amsterdam & Playground hebben wij een aantal 3D miniatuur versies van Rico Verhoeven gemaakt. Zo kreeg Rico Verhoeven bij zijn lancering van zijn Amazon serie Dream Big een eigen action man figuur van zichzelf.

Van scan tot print

3D-scannen

3D-printen begint altijd met het 3D-design. In dit geval bestond het object, Rico, al. En het was dus zaak om hem te digitaliseren, in 3D. Dit wordt gedaan met behulp van een 3D scanner. Dankzij deze techniek is het mogelijk om bestaande objecten erg gedetailleerd te printen. Het scanproces zelf duurt slechts enkele seconden, maar vervolgens moet het model zorgvuldig worden nabewerkt om de details van zijn kleding en gezicht goed zichtbaar te maken.

Actiefiguur Rico Verhoeven 3D-scannen
Actiefiguur Rico Verhoeven 3D-scannen
Actiefiguur Rico Verhoeven 3D-model

3D-printen

Nadat het digitale 3D-model is omgezet naar een mooi printbaar model en voldoet aan de gestelde eisen, kunnen we starten met de voorbereiding voor het printen. Bij 3D Next Level beschikken we over diverse 3D-printers, elk met hun eigen mogelijkheden en beperkingen. Met onze speciale hoge resolutie 3D-printer, die laagje voor laagje het beeldje vormgeeft, ontstaat er een levensecht 3D-beeld. Na het printen worden de beeldjes aan de binnenzijde verstevigd.

Actiefiguur Rico Verhoeven 3D-print
Actiefiguur Rico Verhoeven 3D-print 2

Afwerken

Tot slot de laatste stap van het proces, het afwerken van het actiefiguur. Eerst wordt er een strakke primer aangebracht, daarop wordt een kleur gespoten en een airbrush toegepast.

 

Rico Verhoeven Airbrush
Rico Verhoeven Airbrush 2

Wat is een airbrush? Een airbrush is een een spuitpistool. Simpel gezegd kun je met een airbrush verf en lucht met elkaar mengen. Je drukt op een knop en via lucht verspreidt je verf op een model of miniatuur. Met deze techniek kun je makkelijk, snel en precies grote oppervlakken voorzien van verf. Ook kun je met airbrushen effecten maken die een model levensecht maken. Zo bracht de airbrusher speciale patronen aan op de jas die daardoor zeer echt lijken. Ook wordt er gekeken waar de schaduwen worden aangebracht zodat er plooien in zijn kleding nog beter zichtbaar worden. Door de schaduwen en kleine details in zijn gezicht en kreeg Rico ook zijn karakteristieke uitdrukking op zijn gezicht. Deze Rico Verhoeven kwam met behulp van de airbrush tot leven.

Heb jij ook een uniek idee?

Neem dan contact op. Wij maken graag ook voor jou het onmogelijke mogelijk!

Portfolio

Andere cases

Varend Corso – Draak

Oscam X The New Originals Chess

Awards

Superhost wisseltrofee

trofeeën & beeldjes