Van Aanvraag tot 3D-Print: Ons Proces

Bij 3D Next Level streven we ernaar om de dromen van onze klanten te realiseren. In deze blogpost zullen we je meenemen door ons proces en laten zien hoe we je ideeën tot leven brengen en wat je kunt verwachten.
Stap 1: Indienen van de Aanvraag

Het proces begint met het indienen van je aanvraag. Je hebt waarschijnlijk al nagedacht over wat je wilt 3D-printen en hebt de nodige specificaties, zoals het gewenste materiaal en de grootte van het object. Zorg ervoor dat je aanvraag zo gedetailleerd mogelijk is, zodat wij een duidelijk beeld hebben van wat je wilt maken. Om je te helpen met het indienen van een aanvraag hebben een vragenlijst opgesteld met alle gegevens die we nodig hebben om een nauwkeurige offerte te kunnen opstellen. Kijk hier voor de vragenlijst en beantwoord zoveel mogelijk vragen voor een nauwkeurige en opmaat gemaakte offerte.

Stap 2: Offerte en Terugkoppeling

Nadat we de aanvraag hebben ontvangen, gaan we aan de slag met het berekenen van een offerte. Ons team streeft ernaar om binnen 1 tot 3 dagen een passende offerte aan te bieden. Dit kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de aanvraag en onze huidige werkdruk. We zorgen ervoor dat de kosten en geschatte doorlooptijd eerlijk en transparant worden weergegeven. De offerte wordt vervolgens aan je teruggekoppeld.

Stap 3: 3D-Design

Na goedkeuring van de offerte gaan we door met het 3D-designproces. Je kunt je 3D-ontwerpbestanden bij ons aanleveren in verschillende bestandsindelingen, waaronder een hoge resolutie STL en OBJ of een STEP-bestand. Als je een ander bestandsformaat in gedachten hebt, neem dan even contact met ons op, en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Heb je nog geen 3D-model maar wel een idee? Geen zorgen, wij bieden ook ontwerpdiensten aan. Dit kan op twee manieren gebeuren: we kunnen een 3D-model creëren op basis van je ideeën, of we kunnen een 3D-scan uitvoeren van een bestaand object. Het doel is om een nauwkeurig digitaal model te creëren dat de basis vormt voor je 3D-printproject.

Stap 4: Aanpassingen voor Printbaarheid

3D-printen vereist soms aanpassingen aan het 3D-model om ervoor te zorgen dat het printbaar is. We zorgen voor het optimaliseren van het ontwerp, zoals het aanpassen van wanddiktes, het verwijderen van overhangende delen en het toevoegen van ondersteuningsstructuren, zodat het object met succes geprint kan worden. Wanneer wij zichtbare wijzigingen maken aan het ontwerp, leggen we het aangepaste 3D-design uiteraard aan je voor ter goedkeuring. 

Stap 4: 3D-printen

Nu is het tijd voor de magie van 3D-printing. Het goedgekeurde 3D-model wordt laag voor laag opgebouwd. De doorlooptijd varieert afhankelijk van de complexiteit van het project en de gebruikte technologie.

De exacte levertijd voor jouw 3D-geprinte product wordt altijd in overleg bepaald, omdat deze afhangt van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van het ontwerp en de huidige werklast. Over het algemeen is de gemiddelde levertijd voor 3D-geprinte producten ongeveer 3-4 weken. Maar we snappen ook dat er situaties zijn waarin haast geboden is. Neem gewoon even contact met ons op en we kunnen de specifieke details van je project en je gewenste levertijd bespreken. We staan klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je je 3D-print op tijd in handen hebt.

Stap 5: Afgewerkt 3D-Object

Na het 3D-printen wordt het object zorgvuldig afgewerkt, volgens wat we met jou hebben afgesproken. Dit kan variëren van gladmaken en schuren tot het toevoegen van speciale details of afwerkingen. We bieden optionele extra’s aan, afhankelijk van je wensen, zoals:

  • Spuiten van het 3D-object in een specifieke kleur.
  • Bestickeren van het 3D-object.
  • Plaatsen van LED-verlichting in het 3D-object zodat het object ook licht geeft.

Klik hier voor meer informatie

Stap 6: Transport en Montage op Locatie (Optioneel)

Indien gewenst, kunnen we het 3D-object naar de door jou aangewezen locatie vervoeren en indien nodig monteren. Je kunt er ook voor kiezen om je 3D-print bij ons op te halen in Schipluiden. Wanneer u kiest voor een grote 3D-print bij ons, kunnen we deze voorzien van een op maat gemaakte transportkist. Deze kist is speciaal ontworpen om uw kostbare 3D-object te beschermen tijdens het vervoer. We weten hoe belangrijk het is dat uw creatie onbeschadigd op zijn bestemming aankomt, en daarom nemen we alle nodige maatregelen om ervoor te zorgen dat dit gebeurt. Als je hulp nodig hebt bij de bevestiging of plaatsing van je 3D-print op locatie, staan ons montageteam tot je beschikking. We streven ernaar om ervoor te zorgen dat je volledig tevreden bent met het eindresultaat van je 3D-printproject.

Neem vandaag nog contact met ons op om je project te bespreken en de eerste stap te zetten op weg naar het creëren van iets unieks en bijzonders.

Interesse?

Neem dan contact op met onze specialisten

MEER LEZEN?

Andere blogs