Varend Corso – Draak

Varend Corso

Bij 3D Next Level hebben we een passie voor creativiteit en gave projecten. Gevestigd in het prachtige Midden Delfland, zijn we trots op ons werk voor het populaire evenement, het Varend Corso. Deze unieke botenparade door de omgeving toont boten met unieke thema’s, prachtig verwerkt in bloemen, groenten en fruit. Bij dit project werkten we samen met onze klant, Van der Bos Flowerbulbs, om een unieke boot te creëren rondom het thema “Game of Thrones,” met een op maat gemaakte draak. We lieten onze creativiteit de vrije loop en voegden diverse indrukwekkende effecten toe. Hieronder delen we graag hoe het project tot stand kwam.

Een draak van een draak

3D-model

Vaak heeft een klant geen bestaand 3D-model van het gewenste object. Daarom kijken we hoe we een 3D-model kunnen verkrijgen, soms door het maken van een 3D-sculptuur, 3D-scan of het tekenen in 3D. In dit geval hadden we beperkter budget voor een op maat gemaakt ontwerp, dus hebben we een bestaand 3D-model van internet gebruikt. Onze designer heeft het model vervolgens aangepast naar een hogere resolutie, aangezien het oorspronkelijke model niet geschikt was voor onze XXL 3D-prints. De draak moest namelijk ongeveer 1 meter groot worden, en de originele resolutie voldeed niet voor een mooi resultaat in het grootformaat 3D-printen. Hierdoor heeft onze designer het model aangepast om een hoge resolutie SLA 3D-print van de draak te kunnen maken.

XXL 3D-printen

Toen we een juist bestand hadden voor het 3D-printen hebben we de draak in delen 3D-geprint. De draak moest verstevigd worden voor op de boot en dit maakt dat je de 3D-prints moet opdelen en in losse delen moet 3D-printen waardoor je er later allerlei extra’s in kan verwerken. Deze prints worden vakkundig door onze engineers voorbereid en opgedeeld zodat de delen als een soort puzzelstukken in elkaar vallen en daarna netjes aan elkaar verlijmd kunnen worden.

Creatief

Bij 3D Next Level streven we er altijd naar om onze 3D-prints iets extra’s te geven, om ze echt te laten opvallen. Voor dit specifieke project hebben we dat gedaan door LED-verlichting te integreren in de ogen en bek van de draak. We kozen voor een speciale licht-doorlatende lak voor de ogen en plaatsten de LED-verlichting achter dit materiaal voor een indrukwekkend effect.

Om de draak nog meer tot leven te brengen, wilden we dat er rook uit de neusgaten zou komen voor speciale effecten tijdens de bootparade. Om dit te realiseren, plaatsten we een rookmachine aan de achterkant van de draak en creëerden we doorgangen in de neus die verbonden waren met speciale buizen, zodat de rook alleen via de neusgaten kon ontsnappen.

Echter, het meest uitdagende was om de draak echt vuur te laten spuwen. Na hard werken en innovatief denken, slaagden we erin om een speciale vlamontsteker in de bek van de draak te verwerken. Uiteraard namen we de nodige voorzorgsmaatregelen om de warmte en het risico op brand te beheersen, en plaatsten we het vuur-effect verder weg van de bek van de draak.

3D geprinte draak
3D-prints voorzien van LED - Totaaloplossing voor het Varend Corso

Afwerken

Nadat we al deze spectaculaire elementen in onze draak hadden verwerkt, was het tijd om de finishing touch aan te brengen. We werkten zorgvuldig alle snoeren, bedrading en kabels netjes weg, zodat ze onzichtbaar waren voor het publiek. De veiligheid en stabiliteit van de draak waren onze hoogste prioriteit, dus we hebben alles nauwkeurig uitgemeten en een speciale bevestiging gemaakt om ervoor te zorgen dat de draak stevig op de boot zou blijven zitten tijdens het varen.

Airbrush

Na het afronden van de technische tests, was het tijd om de draak tot leven te brengen. Onze vaste airbrusher, R-Brush, nam het over en bracht met zijn airbrush meerdere lagen verf aan. Dankzij zijn vakmanschap ontstonden prachtige effecten, patronen en schaduwen die onze 3D-print echt tot leven brachten. Het resultaat was echt verbluffend om te zien en vormden een prachtig geheel bij de rest van de aankleding op de boot tijdens het Varend Corso .

De 3D-printe draak kunt u tegenwoordig bij ons vinden in de showroom, zodat u onze hoge kwaliteit 3D-prints en afwerking goed kunt bekijken. U bent van harte welkom om de draak in het echt te bekijken. Bent u ook op zoek naar een uniek project of unieke XXL 3D-print? Neem dan snel contact op en ontdek de oneindige mogelijkheden.

Heb jij ook een uniek idee?

Neem dan contact op. Wij maken graag ook voor jou het onmogelijke mogelijk!

Portfolio

Andere cases

Exact characters

reclame objecten & blow ups

Actiefiguur Rico Verhoeven

Awards

Vaas

kunstwerken